27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков11:35, 3 май 20202min

7 храни, които не бива да топлим в микровълновата

kuhnya

Без значение колко вкусна и полезна е храната, която сме приготвили, тя може да изгуби много лесно своите полезни свойства, ако бъде претоплена в микровълнова фурна.

Доказано е, че някои храни не бива да бъдат затопляни повторно по този начин, за да може да се запази вкусът и ползата от тях.

Еdna.bg подбра списък с храните, които трябва да хапвате веднага, след като ги приготвите и не е добра идея да топлите в микровълнова.

Пилешко месо 

Източник: iStock Photos/Getty Images

Пилешкото месо може да се хапва до 2 дни след приготвянето му. След този период претоплянето му може да предизвика бурна реакция в стомаха и да ви причини редица неразположения.

Гъби 

Източник: iStock Photos/Getty Images

Гъбите се хапват веднага след приготвянето им, тъй като при престояването и претоплянето им съставът на протеините в тях се изменя, което може да е причина за проблеми с храносмилането.

Цвекло 

Източник: iStock Photos/Getty Images

Цвеклото е пълно с полезни съставки за човешкия организъм, но то трябва да се консумира само когато е прясно. Тези съставки намаляват, когато премине през топлинна обработка.

Картофи 

Източник: iStock Photos/Getty Images

Картофените ястия също не трябва да се оставят за дълго в хладилник, защото тяхната хранителна стойност започва постепенно да намалява, а накрая претопленото ястие може да бъде наистина токсично за организма.

Спанак 

Източник: iStock Photos/Getty Images

Спанакът е продуктът с най-високи нива на нитрати, заради което консумацията му в претоплен вариант може да е много опасна. Нитратите в претопления зеленчук могат да доведат до канцерогенеза.

Целина 

Източник: iStock Photos/Getty Images

Подобно на спанака целината също е с много високо ниво на нитрати, заради което не трябва да се претопля. Ако зеленчукът е част от супа или друго ястие, задължително трябва да го премахнете при претопляне.

Яйца 

Източник: iStock Photos/Getty Images

Претоплените варени или бъркани яйца могат да бъдат токсични за стомаха ви. Те трябва да се консумират, веднага щом ги приготвите, и в никакъв случай не трябва да ги хапвате, ако са току-що извадени от микровълнова фурна.

Източник : / https://www.vesti.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!