27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков11:30, 3 май 20201min

Уреди вкъщи, които крият най-много бактерии

laptop

Замисляли ли сте се кои са най-мръсните места във вашия дом? Може би се сещате за дъската за рязане, дистанционното или седалката на тоалетната чиния. И вероятно сте прави. Но, помислете пак – кои са онези предмети, които не почиствате, а всъщност трябва?

Каналът Top of the tops във Vbox дава отговор на този въпрос:

Телефони и таблети

Всеки сантиметър от тези две устройства е покрит с приблизително 25 127 бактерии. Това са повече бактерии, отколкото можете да откриете върху вратите, които докосвате на публични места. Поради тази причина е добре да почиствате телефоните и таблетите си всеки ден.

Компютри и лаптопи

Особено по време на пандемията от коронавируса, компютрите и лаптопите са сред уредите с най-много микроби, тъй като ги използваме ежедневно. Експерти предупреждават да почиствате екраните им внимателно, като препоръчват да ги изключвате преди това, за да не ги повредите.

Компютърни мишки и клавиатури

Според проучване на университета в Аризона, бактериите върху компютрите и лаптопите са 400 пъти повече от тези върху тоалетните чинии, като голяма част от тях са върху мишките и клавиатурите.

Слушалки

Чрез слушалките си можем да напълним ушите си с прах и бактерии, което да доведе до запушване или в редки случаи – до инфекции. Препоръчва се да ги почиствате с малко вода и сапун.

Принтер

Много от принтерите имат самопочистваща функция, но все пак не забравяйте да почиствате.

Източник : /https://www.vesti.bg 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!