04 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:42, 30 април 20201min

„Гугъл“ направи услугата си за видеоразговори безплатна

google

Платформата „Гугъл мийт“ (Google Meet), която се ползва за видеоконференции, ще стане безплатна през идните седмици за всички потребители. Всички функции на „Гугъл мийт“ в рамките на дистанционното обучение или осъществяването на бизнес процеси ще станат достъпни за всеки човек, който се регистрира в платформата с адреса на електронната си поща. Такива функции са например правенето на график, съвместно използване на екран.

По данни от миналата седмица с помощта на услугата са направени над 100 милиона видеообаждания. От януари всекидневното използване на „Гугъл мийт“ е нараснало 30 пъти, а всекидневният приток на нови потребители се оценява на 3 милиона.

Популярността на груповите видеообаждания в условията на пандемията от коронавирус рязко нарасна. На 24 април ръководителят на „Фейсбук“ (Facebook) Марк Зукърбърг обяви пускането на собствена услуга за групови видеоконференции. „Бизнес инсайдър“ отбеляза, че решението на „Фейсбук“ е провокирано от рязкото увеличение на използването на платформата за видеоконферентни връзки „Зуум“ (Zoom). По изчисление на изданието преди коронавируса всекидневно „Зуум“ е ползван от 10 милиона души в света. Сега бройката надхвърля 300 милиона.

Източник : / БТА


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!