20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков20:36, 15 април 20201min

Допълнителни ограничения по време на богослуженията за Разпети петък

Разпети петък

Светият синод обяви допълнителни ограничения по време на богослуженията за Разпети петък. Миряните няма да минават под масата, върху която се изнася плащаницата, на която е извезан образът на Христос.

Поклонението пред светата Плащаница от вярващите ще става без тя да се целува и докосва, а само с прекръстване и поклон. Свещениците няма да раздават цветя и здравец, както е традицията на този ден.

Ограниченията са част от мерките в опит за ограничаване на заразата от коронавирус в страната. Влизането в църквите ще трябва да става при спазване на строги правила- спазване на дистанция от два метра и носене на маски.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!