02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков15:31, 16 март 20202min

Общинари и лекари от Пещера умуват допълнителни мерки за борба с COVID-19

младенов и лекари

Пещера. Кметът на Община Пещера Йордан Младенов и д-р Николай Пенев- председател на Общински съвет Пещера проведоха спешна среща заради коронавируса.  Двамата, заедно с  д-р Стоил Апостолов- директор на МБАЛ „проф. Д. Ранев“ и общопрактикуващите лекари от града обсъдиха въвеждането на по-строги мерки в борбата срещу COVID-19.

„Общопрактикуващите лекари и медиците от спешна помощ са в предните позиции за борбата с коварния вирус. Предстоят ни седмици, които ще бъдат най- рискови както за населението, така и за здравния персонал. Нужно е всеки човек да бъде запознат със спецификата на заболяването и клиничната картина при заразяване с коронавируса. Не бива да се поддаваме на паника и емоции а да се щадим и пазим взаимно, заяви д-р Апостолов.

„Необходима е пълна мобилизация, защото справянето с подобна криза изисква отговорност от всеки. В интерес на всички ни е да изпълняваме стриктно ограничителните мерки и указанията на властите. Всеки човек е длъжен да спазва лична хигиена, да използва предпазни средства и да следи състоянието си“, подчерта д- р Пенев.

По инициатива на градоначалника и със съгласието на всички присъстващи в града ще заработят два телефона предназначени за възрастни и деца. На допълнително посочени номера в почивните дни ще дежурят педиатър и медик, които ще приемат обаждания на хора с профил за симптоми на COVID-19. По този начин постъпилата информация ще се обедини, ще се разтовари част от работата на личните лекари и ще се повиши представата за общата картина на заболеваемостта в общината. Според д-р Апостолов местните медицински центрове могат да заработят в пълен капацитет при нужда. При недостиг на леглова база ще бъде спряна работата на физиотерапевтичния център, като леглата ще се увеличат от 10 на 25. Медиците припомниха, че според законовите разпоредби действащи на територията на страната проби и тестове за корона вирус се извършват единствено в Пазарджик на пациенти с доказан профил за заболяване.

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!