17 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков13:50, 16 март 20201min

Биовет АД осигури защитни маски, ръкавици и дезинфектант за борба с COVID-19

biovet darenie 5

Пещера. Биовет АД представлявано от Ангел Желязков – изпълнителен директор на фирмата дари на Община Пещера 500 броя защитни маски и 500 чифта ръкавици. До края на деня дружеството ще осигури на местната администрация 500 опаковки дезинфектант. Маските и ръкавиците ще бъдат раздадени на служители от Общината, които контактуват с граждани в Административен център и персоналът от Общинските предприятия  „ Паркинги и пазари“, „Чистота и поддържане на общинската инфраструктура“ и Социално предприятие  по озеленяване. Биовет АД е първата фирма на територията на община Пещера, която проявява съпричастност и разбиране към мерките предприети за овладяване на опасността от разпространението на COVID-19. По този повод отправихме въпроси към кметът на Общината Йордан Младенов :

  • Г- н Младенов, през изминалите няколко дни предприехте редица превантивни действия за предпазване от заразяване на населението в Пещера, Радилово и К. Димитриево. Днес Биовет АД се включва в борбата с коварния вирус. Как ще коментирате този жест ?

 

  • Младенов : Биовет АД и г-н Желязков са първата фирма на територията на общината, която в началото на моя мандат се включиха в създадения от мен Обществен съвет за адекватни решения по обществено значими проблеми. Това решение за помощ в кризисната ситуация е работеща форма на активно сътрудничество между местната власт, представителите на бизнеса и гражданското общество. Знаем, че фирмата подпомага ежегодно граждански нестопански организации, днес те показаха, че можем да разчитаме и в трудни моменти на помощ от тяхна страна.

 

  • Биовет АД се отзова спешно на желанието на Общински щаб при бедствия и аварии. Как се случи това ?

 

  • Младенов : В почивните дни имах ясна визия, че въпреки желанието и готовността на екипът ми има трудности, които изискват спешни решения. Изпитваме силна нужда от дезинфектанти, ръкавици, предпазни маски. Тези консумативи почти не се намират в търговската мрежа. Проведох телефонни разговори с г-н Ангел Желязков и стигнахме до общото разбиране, че са необходими неотложни съвместни действия. Искам сърдечно да благодаря на Биовет АД за бързата реакция и протегнатата ръка в този труден за нас момент. Имам уверението на г- Желязков, че повереното му дружество ще оказва всякаква логистична помощ и занапред до пълното излизане от опасната ситуация в която се намира страната и общината.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!