20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:28, 16 март 20201min

България ще получи от ЕС над 800 млн. евро за борба с коронавируса

pari

България ще получи общо 812 милиона евро от обявената от ЕС сума за борба с коронавируса, съобщи БНР. Това показват разчетите за страните членки, след като в петък ЕС обяви пакет от мерки за 37 млрд. евро за защита на икономиките на блока от последиците от коронавируса, а също и за медицински цели. България ще получи 122 млн. евро като ликвидност и 690 млн. евро по линия на съответстващия бюджет, показват разчетите. В документа на Еврокомисията се посочва, че България все още не е усвоила 546 млн. евро по европейските структурни и инвестиционни фондове. Вместо тези средства да бъдат връщани в европейския бюджет, сега те могат да бъдат използвани за мерки срещу коронавируса. Така страната може да разчита на общо 1.358 млрд евро.

Източник : / https://www.dnevnik.bg

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!