28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:59, 19 февруари 20201min

До 28 февруари работодателите трябва да подадат справки за доходи

smetki

До 28  февруари предприятията и самоосигуряващите се лица, които са изплатили през 2019 г. доходи на физически лица, включително и от трудови правоотношения, са длъжни да представят в НАП справка за платените суми по електронен път. В справката по чл. 73, ал. 1 от ЗДДФЛ се обявяват изплатените през годината доходи,  удържаните данък и задължителни осигурителни вноски на физически лица от:  друга стопанска дейност (извънтрудови правоотношения, упражняване на свободна професия, за авторски и лицензионни възнаграждения и др.); наем или друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество; доходи от други източници, включително облагаемите парични и предметни награди от игри, от състезания и конкурси, които не са предоставени от работодател или възложител;  доходи, подлежащи на облагане с окончателен данък такива от дивиденти и ликвидационни дялове; доходи от прехвърляне на права и имущество и други доходи, посочени в чл. 73, ал. 1 от ЗДДФЛ. От 2020 година, съгласно чл.73, ал.6 от ЗДДФЛ, работодателите изготвят и справка по образец за изплатените през 2019 година облагаеми доходи потрудови правоотношения и за удържаните през годината данък и задължителни осигурителни вноски. Близо 80 хиляди работодатели и платци на доходи вече са получили в електроните си пощи напомняне от НАП за наближаващия краен срок и ангажимента да подадат до 28 февруари справки за изплатените през годината доходи.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!