29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков21:18, 7 февруари 20201min

Евтимия Вулджева : Ако всичко по депото бъде извършено по проекта, няма опасност за околната среда и хората

depo peshtera

Пещера. Евтимия Вулджева е проектирала новото депо за опасни отпадъци, което предстои да бъде изградено от „Биовет“ АД, на площ от 55 дка, извън гр. Пещера. Тя се срещна с екип на регионалната телевизия „Телемедиа“, пред чиято камера разказа за дейностите свързани с реализацията на проекта. Тя изрази становище, че технологията за депониране е възможно най-съвременна и гарантира безопасно съхраняване на квалифицираните от Наредба 6 – опасни отпадъци. Към тях спадат – дънна пепел, летяща пепел и твърд краен отпадък от инсталацията за изгаряне, както и отработен активен въглен.
С оглед на продължаващите спорове дали депото ще е опасно за пещерци или не, ние се стараем да обхванем всички гледни точки по въпроса. Според Вулджева проектът ще бъде разработен в четири етапа, като всеки един от тях е отделна клетка на депото, след изчерпването на нейния капацитет, тя ще бъде напълно рекултивирана. „Ако всичко по депото бъде извършено по проект, няма опасност за околната среда“ – заяви експертката.
Пълен мониторинг на всички дейности по депото ще се реализира по време на цялото му съществуване. Ще бъдат проверявани както съдържимото на самото депо, така и състоянието на подпочвените и надпочвените води.

Целия репортаж гледайте тук:

https://telemedia.bg/bg/biznes/kakvo-depo-iskat-da-izgradjat-v-peshtera

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!