27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков15:44, 23 януари 20201min

Честит юбилей, Д-р Янакиева! Бъдете здрава и все така обичана!

d-r kalya yanakieva

Пещера. Днес Д-р Каля Янакиева е добре позната и обичана лекарка за която знаят няколко поколения пещерци. На 23 януари десетки съграждани, малки, големи и още по-големи нейни пациенти са честитили 80-сет годишния юбилей на тази прекрасна жена, майка и съпруга.  Доктор Каля Кирова Янакиева е родена на 23.01.1940г. в гр. Малко Търново. През 1964г. е назначена на работа като ординатор детско отделение в Общинска болница Пещера. Д-р Янакиева е участъков педиатър до 1972г. След дипломна квалификация в ИСУЛ- София през 1972г. придобива специалност- детски болести. От тогава, до пенсионирането си през 1998г. е завеждащ детско поликлинично отделение в Пещера. През 1998г. започва да практикува като педиатър в ДКЦ „Авицена“, на същата специалност работи в ДКЦ „Хипократ“ в Пещера и МБАЛ „Здраве“.
Има две деца и четири внука. Вече 56-години практикува професията си с гордост, казва, че някои от първите й пациенти-деца вече са дядовци и баби. Като лекар през годините до днес е присъствала на над 2 000 дежурства в здравните заведения в Пещера, Брацигово и Батак, което й дава самочувствие, че е в състояние да се справи с всеки спешен случай.

 

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!