26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков14:30, 5 май 20201min

Честит празник, уважаеми жители на Радилово!

yordan mladenov

Пещера- Радилово. 

 

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

ДО

Жителите на село

Радилово

 УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА СЕЛО РАДИЛОВО, 

 За мен е чест, че имам възможността да Ви поздравя с предстоящия празника. Празник, посветен на  участието на с.Радилово в Априлското въстание от 1876 год.

Априлското въстание, ще остане в българската история като една не само величава епопея, но като един достоен завършек на българското Възраждане. Нека радиловци  бъдат  горди, че останаха в българската история, като хората, които положиха основата на тази величава Епопея. Техният подвиг и героизъм ще се предава от поколения на поколения, за да ни има нас, за да я има България.

         С идеята да  помогне на радиловци и направи достояние на Европа съдбата на поробения българския народ, английската благодетелката Лейди Странгфорд  помага  за възстановяването на опожареното  Радилово и построява болница. Нека  на този ден си спомним и съхраним за историята подвига на радиловци, взели участие в Априлското въстание и делото на английската мисионерка лейди Странгфорд”

Историческата памет за величавата априлска епопея и днес, в моменти на нужда и отчаяние, дава кураж и самочувствие на всички българи и е сигурен знак, че България ще пребъде.

Честит празник, уважаеми жители на с. Радилово!

 

  ЙОРДАН МЛАДЕНОВ

 Кмет на община Пещера

 05.05.2020г.

 гр. Пещера

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!