26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков10:32, 16 февруари 20211min

Сняг в Атина, температурите като нашите

Cold front in Greece
[dropcap]Г[/dropcap]ръцките власти отвориха граничния пункт „Промахон – Кулата“ за преминаване на товарни камиони и в двете посоки. Предупреждават за затворени пътища и заледени участъци.
Област Атика е в снежен капан, което предизвика затруднения в пътния трафик в гръцката столица.
На гръцка територия Пътна полиция предупреждава шофьорите на тир-ове до къде могат да пътуват и в кои райони все още е забранено преминаването на тежкотоварни автомобили.
За превозващите стоки до гръцките пристанища информират, че за сега затворени остават само портовете Пирея, Рафина и Лаврио.
В Северна Гърция снеговалежът спря,но ниските температури поддържат заледени участъци. На много места преминаването е възможно само с вериги. Температурите паднаха до минус 20 градуса в северната част на страната. Летищата работят с нормален трафик.
Циклонът постави под снежна обсада област Атика.
В Атина не се движи градският транспорт. Спряно е движението на всички видове автомобили по посока Атина – Ламия. На много места в Гърция има проблеми с електрозахранването. Без ток са райони в област Атика и на островите.

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!