26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков9:58, 21 октомври 20201min

Предстои топла зима, градусите през ноември ще са по-високи

prof georgi rachev

Циганското лято продължава, въпреки че слънцето не топли особено, то ни дава надежда за още няколко дни без тежки студове.  Топло време можем да очакваме до края на октомври. 3 до 5 градуса е затоплянето над нормата, което е сериозно откъм числа. За валежите прогнозата се осъществи за Западна България. Това каза за Bulgaria ON AIR климатологът проф. Георги Рачев.

Климатологът прогнозира, че ноември се очертава да е по-топъл с около 1 градус, а валежите ще са по-малко от нормалното.

„Зимата ще е с една идея по-хладна от миналата година, която беше много топла. Тоест ще е по-топла от предходните години. Ще бъде снежна и бяла във високата планина, над 1500 метра. Ще се редуват сняг, дъжд, киша, кал. Не е чудно, ако се задържат 4-5 дни снежна покривка“, допълни проф. Рачев.

Той е на мнение, че едва дългосрочните прогнози около март давали шанс за повече валежи. Съществува и възможност за образуване на мъгли. Денят става все по-малък, затова трябвало да използваме слънцето при всяка възможност.

Първият снеговалеж, според американския модел, се очаквал около 2 ноември, а около 8 декември ще има възможност и за ски.

Източник: https://www.dnes.bg

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!