27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков11:19, 8 март 20201min

Потвърдени са четири случая на коронавирус в България

coronavirus

Четирима души в България са дали положителни проби за коронавирус. Освен двата съмнителни случая, за които беше съобщено в полунощ в неделя, още двама души са заразени с COVID-19. Това съобщи в неделя Националният оперативен щаб за коронавируса.

В събота 27-годишен мъж от Плевен и 75-годишна жена от Габрово са дали по две положителни и една отрицателна проба. Затова те са изследвани още веднъж и този път случаите са окончателно потвърдени. Те се лекуват в инфекциозни отделения от инфекция на белите дробове.

Освен тях са потвърдени още два случая, като хората са били в контакт с първите установени заразени. Единият е на 61-годишен мъж, който се лекува в отделението по белодробни болести в Плевен. Другият заразен е жена от медицинския персонал на болницата в Габрово. Състоянието и на четиримата пациенти е добро. Двете лечебни заведения в Габрово и Плевен са в карантинен режим на работа. Националният оперативен щаб потвърди, че нулевият пациент не е установен, но се полагат усилия той да се намери.

Източник : / https://www.svobodnaevropa.bg

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!