26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:52, 28 юли 20201min

От 28 юли: Туристи от 10 държави у нас само с отрицателен PCR тест

more 1

От днес, 28 юли, туристи от 10 държави ще влизат у нас само срещу отрицателен PCR тест. Той трябва да е направен през последните 72 часа.

Ограничението важи за гражданите на Северна Македония, Сърбия, Албания, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Молдова, Израел и Кувейт. За гражданите на Украйна изискването за представяне на отрицателен PCR тест важи от 30 юли, гласи новата заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов.

С отрицателен PCR тест в България могат да пристигат чужди граждани, пътуващи по съществени причини от останалите трети страни. Като съществени причини в заповедта на здравния министър са посочени дейността на сезонни земеделски работници и работници в областта на туризма; на лица, пътуващи с цел обучение; пътуващите по хуманитарни причини и представителите на търговско-икономически и инвестиционни дейности.

PCR тест не се изисква за лица, пристигащи у нас от държави-членки на ЕС, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, страни по Шенгенското споразумение, както и от Алжир, Австралия, Канада, Грузия, Япония, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Република Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай. Те не подлежат и на 14-дневна карантина.
По публикацията работи: Александър Попов

Източник: https://www.dnes.bg

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!