26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:46, 17 септември 20201min

Мъск показа как ще чипира безкръвно хората

orig

Neuralink е компанията на Илон Мъск, която цели да съедини в едно изкуствения и човешкия интелект. Това става посредством чип, който се имплантира в мозъка. Създателят на Tesla и SpaceX представи преди няколко седмици импланта, а сега той разкрива, че процедурата бъде извършвана от хирургически робот, пише Business Insider.

Мъск показа пробив в мозъчните чипове, имплантирани в прасе (видео)

Самият мозъчен чип засега е насочен към лекуване на депресия, безсъние и Алцхаймер. Мъск обещава в най-скоро време чипът да помага в подобряване на паметта и да позволи слушането на музика, директно в главата. След това управляването на умни джаджи ще може да се извършва посредством мисли и предаването им чрез интернет връзка. Може би след десетилетия ще има и пълна интеграция на възможностите на изкуствения интелект с тези на всеки, пожелал да се чипира.

„Първоначално чиповете ще напомнят на умните гривни Fitbit – те ще четат и записват мозъчната дейност„, споделя Мъск.

Поставянето на мозъчен имплант обаче изисква оперативна намеса. Самият робот е също толкова интересен, колкото и чипът. Той е снабден със система, която постоянно сканира човешката глава, открива всички кръвоносни съдове, след което чипът се поставя по безкръвен начин.

Хирургическият робот е много прецизен, тъй като чипът на Neuralink съдържа 1024 проводника, събиращи информация от мозъка. Именно за тяхното правилно поставяне е необходима точност, на която е способен само робот.

Източник : / https://it.dir.bg

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!