26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков8:24, 17 ноември 20201min

Започва национална кампания „Безопасна Коледа“

Christmas Decoration With Stars And String Lights On Rustic Wooden Table

От 17 ноември Главната дирекция „Надзор на пазара“ (ГД НП) при Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) започва национална кампания „Безопасна Коледа“ за проверки на предлаганите на пазара по Коледа детски играчки, електрически светлинни гирлянди и пиротехнически изделия. Кампанията се провежда вече девета поредна година и ще продължи до 22 декември 2020 г.

Снимка : pixabay

При проверката на играчки и светлинни гирлянди инспекторите ще следят за наличие на маркировка за съответствие, инструкция за употреба, формални и видими несъответствия, които могат да се установят по време на инспекциите. За светлинните гирлянди ще се акцентира дали са обявени технически параметри и инструкции, свързани с безопасната употреба. Докато при детските играчки фокусът ще е насочен към възможност за отделяне на малки детайли или части, които крият риск за поглъщане и задушаване при употреба от деца под 3 годишна възраст.

Анализът на резултатите от проведената кампания в предходната 2019 година показа, чена пазара в предпразничния период се разпространяват несъответстващи играчки и светлинни гирлянди от нисък ценови клас, които са и с неясен произход.Този анализ е основание за провеждане на предстоящата кампания „Безопасна Коледа 2020“. Нейната основна цел е да се гарантира безопасността на потребителите и да се съхрани доброто настроение в празничните дни.

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!