26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков13:55, 22 май 20201min

Васил Божков прехвърля на Наско Сираков мажоритарния пакет акции в „Левски“

nasko sirakov

Васил Божков обяви във Фейсбук, че прехвърля мажоритарния пакет с акции в ПФК „Левски“ на легендарния футболист на клуба Наско Сираков, който публично декларира желание да ги получи.

„През януари предадохте „Левски“, май месец го хвърлихте в задкулисието. Слабият и объркан премиер Бойко Борисов, даващ непрекъснато съвети за собствеността и какво да се случва с отбора, не посмя да поеме отговорността за „любимия“ си клуб. Наско Сираков ще получи собствеността на акциите при съгласие от негова страна. Успех на „Левски“, написа Божков в официалния си профил в социалната мрежа.

Отборът се намира в сериозна финансова криза, след като промените в Закона за хазарта от февруари, с които управляващите национализираха лотарийните игри, на практика го оставиха без основен спонсор. Законовата поправка, лансирана през януари от Валери Симеонов и подкрепена от ГЕРБ, отстрани от пазара „Националната лотария“ на Божков, която по негови думи досега беше инвестирала в „Левски“ около 25 млн. лв.

Източник : / https://www.svobodnaevropa.bg

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!