26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков20:24, 26 май 20201min

Български филм е най-гледаният в HBO GO в седем държави

kino salon

Филмът „Доза щастие“ е най-гледаното филмово заглавие за всички седем държави, в които е достъпно през платформата, съобщиха от HBO GO. Това са Хърватия, Сърбия, Словения, Северна Македония, Черна гора и Босна и Херцеговина, където за пръв път български филм заема първото място по гледаемост.

В България заглавието е три пъти повече гледано от зрителите, а в другите държави с 20% повече спрямо следващите в класацията за седмицата: „Шазам!“, „Заразяване“, „Angry Birds Филмът „2 и „Отмъстителите: Война без край“. В България „Доза щастие“ измества като гледаемост за миналата седмица дори най-популярните сериали в момента като „Милиарди“, „Убивайки Ийв“ и „Велика“.

Премиерата на „Доза щастие“ в онлайн стрийминг платформата бе миналата неделя, 17 май, а данните обхващат дните до 24 май.

„Доза щастие“ е част от специалната селекция на HBO с български филми, в която има вече 24 заглавия. Той е и пълнометражен дебют за режисьора Яна Титова.

Филмът е направен по автобиографичната книга „Падение и спасение: Изповедта на една хероинова наркоманка“ на дългогодишния продуцент и журналист Весела Тотева, която почина внезапно на 45-годишна възраст. В нейния образ влиза дъщерята на Тотева – Валентина Каролева. Главната мъжка роля е поверена на младия актьор Димитър Николов, а в актьорския състав присъстват имена като Ирмена Чичикова, Иван Бърнев, Асен Блатечки и Силвия Лулчева. Александър Алексиев не само играе във филма, но влиза и в ролята на продуцент.

Източник : / https://www.dnevnik.bg

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!