неделя , 19 септември 2021
Най - четени новини
Жените от „Бадминтон скуош клуб Пазарджик“ Държавни шампиони на България

Жените от „Бадминтон скуош клуб Пазарджик“ Държавни шампиони на България

Пазарджик. През изминалите дни в софийската зала “Европа” се проведоха финалите на Държавното отборно първенство по бадминтон за мъже и жени “А” група. Участие във финалите взеха първите 12 отбора при мъжете и при жените. Жените на „Бадминтон скуош клуб Пазарджик“ са за трети пореден път Държавни шампионки на България.

В групата нашите победиха отборите на Стара Загора и Гълъбово с по 5:0 срещи и така се класираха за финалната четворка, където играят победителите от групите, всеки срещу всеки. Във финалната четворка стартираха срещу най-трудният  противник “ВИАС”- София, който нашите победиха с 4:1 срещи.

За отбелязване е, че отборът на “ВИАС” бе привлякъл две състезателки от Франция, едната от които е 81-ва в Световната ранглиста за жени. Това не попречи на момичетата да се справят с изключително тежкия противник, късно вечерта в събота (в 23.00 приключи последния мач).

В неделя състезателките на „Бадминтон скуош клуб Пазарджик“ победиха първо отборът на Хасково с 5:0 срещи и накрая отборът на “Виктори”- София с 5:0 срещи. Така момичетата за трети пореден път вдигнаха купата на шампионки при жените за 2021 г.

Шампионският отбор бе в състав: Стефани Стоева, Габриела Стоева (спортистки номер едно на Пазарджик за 2018), Гергана Павлова (спортист номер едно на Пазарджик за 2020), Бистра Манева, Добринка Смилянова.

Мъжете на клуба се класираха на пето място, като в групата победиха Бургас с 5:0 срещи и за влизане във финална четворка загубихме от “Виктори”- София с 4:1 срещи. Мъжете бяха в състав: Стефан Гърев, Илиян Янков, Илиян Стоилов, Борис Кесов, Кристиян Китанов.