неделя , 19 септември 2021
Най - четени новини
Ясен Шуров ни представя Родопа планина

Ясен Шуров ни представя Родопа планина

Пещера. В градската художествена галерия бе открита изложбата на Ясен Шуров. Петър Чучулигов-преподавател в НХГ “Цанко Лавренов”- Пловдив бе гост на културното събитие. В словото си той каза: “Искам да благодаря за честта и удоволствието да посетя тази изложба и да имам възможността да кажа няколко думи за картините и художника Ясен Шуров. Днес част от облеклото ми е изображение на художника Веласкес и неговата муза.

И в този смисъл искам да кажа, че музата на Ясен е Родопа. Чувствам Ясен близък, защото моето вдъхновение също са реките и планините в нашия край. Знам как се чувства, когато се изправи срещу мощната красота на планината. Той е успял и успява да запечата времето,а не само пространството. Усеща се утрото, усеща се вятъра,усеща се залеза,а и аромата на гората. Пожелавам да бъде все така вдъхновен и никога да не престава да се възхищава на Родопа. Успех!”

Ясен Шуров ни представя 46 платна, като във всяко едно се е побрала красотата на планината. До края на месеца може да се разгледа изложбата. Снощи на откриването на изложбата 6 картини на автра вече имат свой нов дом.