неделя , 19 септември 2021
Най - четени новини
Възрастни хора от Радилово свободно боравят с Интернет и мобилен телефон
Снимката е илюстративна Източник : pixabay

Възрастни хора от Радилово свободно боравят с Интернет и мобилен телефон

Възрастните хора са от 68 до 76 години

Радилово. На 29 юли в Радилово започна реализацията на нова серия обучения по дигитална грамотност за възрастни като част инициативата „Интернет за всички 55+“. “Програмата е напълно безплатна за всички възрастни граждани, които искат да научат повече за работата с таблет и смартфон и има за цел да помогне на хора в третата възрастда придобият дигитални умения, които ще са им полезни ежедневно”, каза за Peshteraprim Марена Вачкова- секретар на местното читалище.

20 жители на пещерското село са проявили интерес да се запознаят с мобилните технологии, които станаха задължителна част от нашето ежедневие и освен удобство, забавление и информация, предложиха и безопасност по време на пандемията от COVID-19.

“8 радиловци са напълно обучени как да направят настройки на телефона, да се свържат към Wi-Fi, да свалят и ползват различни чат приложения и друга полезна информация и съвети. Те са получили сертификат за завършено обучение. Четирима са показали отлични резултати на тест за дигитална грамотност.

Възрастните хора са от 68 до 76 години, допълни Вачкова и уточни, че програмата ще приключи на 15 октомври.