неделя , 19 септември 2021
Най - четени новини
Учени от Габровски технически университет посетиха ЦНСТДМ- Пещера
Аксения Куманова-Лулова

Учени от Габровски технически университет посетиха ЦНСТДМ- Пещера

Целта на посещението е регистриране на добри практики в ЦНСТДМ – Пещера

Пещера. Център за настаняване от семеен тип за деца /ЦНСТДМ/ – Пещера посрещна гости от Габровски технически университет, Катедра по социални и стопански науки. Тук пристигнаха доц. д-р Инджов – ръководител катедра, доц. д-р Русанова, доц. д-р Иванка Стоянова и гл. ас. д-р Пламен Колев.

Целта на посещението е регистриране на добри практики в ЦНСТДМ – Пещера и ползотворно сътрудничество, съобщи за Peshteraprim Аксения Куманова- Лулова, директор на Център за настаняване от семеен тип за деца. “Обсъдихме Закона за социални услуги, Правилника за прилагането му и практическата му приложимост, както и взаимодействието между институциите в процеса на социално включване на децата , които ползват резидентна грижа”, каза Лулова.
По думите й, гостите са станали очаровани от доброто взаимодействие и от липсата на сегрегация на тези деца в обществото, “напротив – те са много добре приети от пещерската общественост, от учителите, съучениците, приятелите и от съпътстващите услуги”, допълни Лулова.
Домакините са дали примери за практическа дейност с цел социално включване. Следва партньорство, за да могат да се включат примери в практическата част от обучението на студентите по социални дейности.