събота , 24 юли 2021
Най - четени новини
“Учебни рисунки” представя класически етюди, проучвателни и експериментални рисунки

“Учебни рисунки” представя класически етюди, проучвателни и експериментални рисунки

Представени са три различни творчески и образователни посоки в областта на учебния предмет “Рисуване”

Пещера. Изложба “Учебни рисунки” на ученици от НХГ “Цанко Лавренов”  откриха в Художествена галерия “Проф. Веселин Стайков” в Пещера. Събитието е организирано от Художествената гимназия и е резултат от културното сътрудничество между двете институции.

Изложбата откри Елена Рядкова зам.-кмет на община Пещера. Светлозар Чавдаров-директор на НХГ “Цанко Лавренов”представи изложбата пред присъстващите.  Експозицията е отворена за посетители до 2 юли.

Почитателите на изобразителното изкуство ще видят класически етюди, проучвателни и експериментални рисунки, при създаването на които главна цел е проучването на детайли от човешкото тяло в разнообразни пози и движения. В процеса на рисуване гимназистите са анализирали различни аспекти от анатомията и натурата.

Част от творбите са създадени през настоящата учебна година при преподавателите Ангел Китипов, Петър Чучулигов и Димитър Келбечев, а други са собственост на художествения фонд на гимназията.

Плакатът за изложбата е създаден от ученичката Теодора Узунова от 11 клас на специалност “Рекламна графика” със съдействието на преподавателите Костадин Отонов и Борис Богданов.