четвъртък , 16 септември 2021
Най - четени новини
Шест златни медала и Диплом Златна лира на Орфей за изпълнителите от ЦПЛР-ОДК

Шест златни медала и Диплом Златна лира на Орфей за изпълнителите от ЦПЛР-ОДК

Пещера- Пловдив. Шест златни медала и диплом Златна лира на Орфей от Национален фолклорен конкурс “Орфееви таланти”, който се проведе в Пловдив спечелиха изпълнителите от ЦПЛР-ОДК. Отличията си те получиха след отличното си представяне в Категория народно пеене. Децата се обучанат от Здравко Мандаджиев- ръководител и корепетитор Велизар Цонев.

Мина Душева, Чидем Пашова, Калина Иванова, Йорданка Лабова, Теодора Ненкова и Добромира Банкова впечатлиха престижното жури със своите изпълнения и отново затвърдиха авторитета на школата по народно пеене където се обучават.

Музикално-фолклорен конкурс „Орфееви таланти“ се провежда ежегодно. Главен организатор е Български национален младежки фолклорен съюз, в партньорство с Община Пловдив и Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив.

Целта на НМФК „Орфееви таланти“ е да даде  възможност на деца, ученици, студенти и преподаватели да покажат своя талант в областта на българското народно-песенно, инструментално и танцово изкуство. Престижния конкурс съхранява и обогатява българската национална култура. Годишно се посещава от над 5 000 участници от всички краища на страната. Двадесет и пет членно жури е разпределено в общо шест добре оборудвани зали. Председател на журито е проф. акад. Милчо Василев – ректор на АМТИИ – Пловдив. Директор Николай Гурбанов.