неделя , 19 септември 2021
Най - четени новини
С изложба бе финализиран проект “И ние сме част от природата”
Снимка : peshteraprim

С изложба бе финализиран проект “И ние сме част от природата”

Пещера. Деца със специални образователни потребности /СОП/ от “Център за подкрепа на личностно развитие – Общински детски комплекс / ЦПЛР- ОДК /Пещера завършиха последния модул -Арт терапевтична дейност, част от Националната кампания „Чиста околна среда 2021“ и обявения от МОСВ и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам“.

Снимка : peshteraprim

ЦПЛР-ОДК е една от институциите в общината, която бе одобрена за финансиране в обучителната програма под надслов “И ние сме част от природата”, съобщи за Peshteraprim Руса Каврошилова – директор на институцията.

Снимка : peshteraprim

Децата със СОП , заедно с деца от направление “Изкуство” и педагозите презентираха свои проекти свързани с околната среда. Проведените арт – терапевтични дейности завършиха с  изложба в Центъра.

Снимка : peshteraprim

Припомняме, че малчуганите взеха участие в акция по засаждане на вечнозелени магнолии Грандифлора на крепостта “Перистера”. Със съдействието на служители от Общинска администрация подрастващите пещерчета обогатиха своите знания и умения за опазване на зеленото богатство. Учениците изразиха готовност да се грижат за растенията и занапред.

“Възпитаниците ни взеха участие в приготвяне на здравословна храна сред природата, научиха се как се събират разделно отпадъци, запознаха се с планетите от нашата слънчева система и особеностите на човешкото тяло” каза Каврошилова. Тя допълни, че до всяко дете със специални образователни потребности има дете от направление “Изкуства”, което помага на своите приятели за изпълнение на акцентите включени в темите. Спечелената сума е в размер 4 722.00 лв. С част от средствата е закупен интерактивен дисплей, необходим за функционирането на ресурсен кабинет.

Снимка : peshteraprim

Центърът е посготвил проект пред МОН за осигуряване на средства нужни за предоставяне на съвременни условия в подкрепа на личностното развитие на децата и преподавателите и институциите в  системата на предучилищното и училищно възпитание.

Снимка : peshteraprim

Проектът ” Пей, танцувай и мечтай” е на стойност 21 180 лв. При одобрение от страна на ресорното министерство, със средствата ще бъде оборудвана и обзаведена зала за танци, съблекалня и хигиенни помещения. Дали децата ще имат нова придобивка, ще стане ясно в края на месец юли т.г.