вторник , 22 юни 2021
Най - четени новини
Предстои първа копка за полагане на нов асфалт и обновяване на тротоарни площи по улиците „Георги Кьосеиванов“, „Иван Вазов“ и „Изгрев“
Снимката е илюстративна Източник : pixabay

Предстои първа копка за полагане на нов асфалт и обновяване на тротоарни площи по улиците „Георги Кьосеиванов“, „Иван Вазов“ и „Изгрев“

Общата стойност на инвестиционния проект е 1 001 904,07 лв.

Пещера. На 26.04.2021 г. от 11:00 часа на ул. „Изгрев“ ще се извърши първа копка за полагане на нов асфалт и обновяване на тротоарни площи по улици „Георги Кьосеиванов“, „Иван Вазов“ и ул. „Изгрев“ в гр. Пещера с обща дължина 1206,42 м.

Реконструкцията и рехабилитацията се финансират от Държавен фонд „Земеделие“ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020г., съфинансирана от Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони.

Общата стойност на инвестиционния проект е 1 001 904,07 лв. и представлява максимален размер на безвъзмездната финансова помощ. Срокът за изпълнение на проекта е до 21.05. 2022 г.

С реализацията на проектното предложение ще се подобрят транспортно-експлоатационните качества на пътните настилки и тротоарните площи по уличната мрежа на града, вследствие на което ще се осигурят по- добро качество на живот на жителите,  възможности за развитие на туризъм, привличане на инвеститорския интерес, директна транспортна свързаност, цялостен физически облик на населеното място.