понеделник , 27 септември 2021
Най - четени новини
Песента от Италия – най-слушана в музикалните платформи сред финалистите на “Евровизия”
Снимка : pixabay

Песента от Италия – най-слушана в музикалните платформи сред финалистите на “Евровизия”

В Италия очакват с голям интерес финала на “Евровизия”

Поводът е участието на италианската рок група „Манескин”, придобила глобална популярност след победата ѝ на фестивала Сан Ремо.

Песента на „Манескин” Zitti e buoni, се оказва най-слушаната в Италия и в световен мащаб по музикалните платформи от всички участващи на песенния конкурс Евровизия 2021 – един рекорден стрийминг от над 26 милиона от месец март до месец май включително. Слушана е най-вече в Унгария, Австрия и Арабските емирства.

В интервю за италианските медии, от групата посочват, че са много щастливи да  участват на европейския фестивал, защото е много вълнуващо да се състезават пред международна публика, на която искат да предадат цялата си енергия. Чрез интерпретацията си  на Zitti e buoni,  „Манескин” целят още да  изумят света.

Изпълнението им  е 24- о поред, смята се за благоприятно относно гласуването, освен че са фаворити за крайния успех  заедно с  френската певица  Барбара Прави  и с малтийката Дестини.

Евровизия 2021 ще се излъчи директно по първи канал на обществената телевизия РАИ с коментар на големия композитор, текстописец, естет и музикален критик Кристиано Малджолио.

В Ротердам общо 3500 души ще бъдат допускана в залата, само след отрицателен тест за коронавирус. На делегациите от страните участнички не се разрешава да общуват.
Представителят на Исландия отказа да пее на живо, след като член на екипа му се оказа положителен за Covid-19.
Българската представителка  Виктория е един от големите фаворити с песента  “Growing Up is Getting Old” .
Зрителите в цяла Европа и българите в чужбина ще могат да я подкрепят при гласуването .
Източник : / https://bnr.bg