неделя , 19 септември 2021
Най - четени новини
Пазарджишки учител за опасните предизвикателства в ТикТок мрежата
Снимка : pixabay

Пазарджишки учител за опасните предизвикателства в ТикТок мрежата

Ново опасно предизвикателство за децата в мрежата – гонене с резачка

Пазарджик. Лавината от предизвикателни клипове в популярната сред учениците социална мрежа ТikТok поставя децата ни опасен „балон“, който трябва да спукаме.

Твърдението е на пазарджишкия учител и блогър Илия Михайлов, който преди дни отправи свое предизвикателство в ТikТok. Само за няколко часа клипът му с послание „Да излезем от балона“ събра хиляди положителни реакции.
Новото и опасно предизвикателство за децата, освен лягането на пешеходна пътека и игра с магнитни топчета, гонитба с моторна резачка и или винтоверт като целта е жертвата да бъде изненада до шок.

“В платформата ТikТok, която е най-популярна сред децата сега, трябва да ги предупредим, че това е изключително опасна игра. Проблемът сериозен и трябва да сме нащрек. Направих си профил там и видях, че децата трябва да бъдат предпазени от тези глупости. Да разберат, че през социалните мрежи те могат да се учат”, каза още Михайлов.

Учителят призова за партньорство, както с колегите му педагози, така и с родителите:

“Идеята е да общуваме с децата си, като им показваме добри практики  и добри неща, с  които да противодействаме на такива клипове. И тези добри послания да са пак в тази платформа, толкова популярна сред децата”, смята учителят.

 

 

Източник : / https://bnr.bg