събота , 8 май 2021
Най - четени новини
От пощата :ОУ „П. Р. Славейков“  допринася за ценностната образованост и възпитание на младите хора

От пощата :ОУ „П. Р. Славейков“ допринася за ценностната образованост и възпитание на младите хора

През цялата учебна година интересът към работата на клуба и отец Георги не стихна

Пещера. В духа на християнската традиция всяка година на Велики четвъртък се боядисват червени яйца – символ на Христовото Възкресение.

На Велики четвъртък , учениците , които участват в клуб „Религия“ с ръководител отец Георги, боядисваха яйца в красивия двор на Храм „Св. Успение Богородично“ в Пещера.

Дворът, изпълнен с детска глъч, с цветовете на пролетта и с краските на яйцата, беше истински предвестник на светлият празник, който наближава-Великден, с радост отбелязва отец Георги.

Боядисаните яйца децата ще занесат в семейството, за да зарадват близките си с вестта за настъпващото Христово Възкресение. Но това не е всичко-децата получиха и пакет с шоколадови лакомства, с които да се почерпят.

През цялата учебна година интересът към работата на клуба и отец Георги не стихна, напротив от започналите първоначално 12 деца, групата се увеличи значително, споделя Директорът.

Благодарим на отеца, че откликна на интереса на нашите родители и ученици към църквата, религията, вярата. Благодарим за това, че им дава възможност да намерят пътя към доброто и милосърдието, към това да се научат да вярват, да се надяват и да обичат.

Гордеем се , че ОУ „Петко Р. Славейков“  допринася за ценностната образованост и възпитание на младите хора, а  доброто ценностно образование помага на учениците ни да имат правилна ориентация към позитивните нравствени традиции, допълни г-жа Христоскова.

СВЕТЛИ ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ, ПРИЯТЕЛИ!