понеделник , 27 септември 2021
Най - четени новини
Опасно време в сряда, вижте за кои области
Снимка : iStock

Опасно време в сряда, вижте за кои области

Обявени са жълт и оранжев код за опасно време в България

Жълт код е в сила за областите Силистра, Разград, Търговище, Сливен и Ямбол. Очакват се временно интензивни краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

Оранжев код е в сила за областите Добрич, Варна, Шумен и Бургас. Там се очаква валежите да продължат. Сумарните количества за обстановката ще достигат 40-50 mm, локално и повече.

Над източните райони облачността ще остане значителна. Ще има интензивни валежи и гръмотевици. Преди обяд над Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони, ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици.

Максималните температури ще са в широки граници, от 20 – 22 градуса на места в Източна България до около 29 градуса в северозападните райони от страната.

Над Черноморието облачността ще е значителна, ще има интензивни валежи от дъжд и гръмотевчни бури. На места количествата ще са значителни. Максималните температури ще са 18-21 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините: В източните  на Стара планина, Сакар и Странджа облачността ще е значителна и ще има интензивни валежи и гръмотевици. Преди обяд в масивите от Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево, но след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.