вторник , 22 юни 2021
Най - четени новини
Камен Василев стартира четвърти сезон в пистовото първенство

Камен Василев стартира четвърти сезон в пистовото първенство

В Бургас ще бъде даден старта на националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта в което се очаква да вземат участие 55 пилота, разделени в 4 различни серии

“Писта Бургас” трябваше да се състои на 4ти април, но беше отложена за 8-9 май, поради провеждането на парламентарните избори.

Състезанието край бургаското езеро ще бъде първи кръг от шампионата за тази година.

За четвърти пореден сезон в шампионата ще се включи и пилотът на пловдивския клуб “КА-2 Рейсинг Тийм” Камен Василев. През миналата година, Василев взе участие във всички 4 проведени кръга. Най-доброто си постижение той записа на “Писта София”, където успя да се качи на подиума. Основен партньор на пилота от пазарджик ще бъде “Строймонтаж ЕООД”, която се занимава с проектиране, строителство, доставка и монтаж на оборудване, производство на нестандартни метални конструкции и съоръжения. Пълен инженеринг на обекти “до ключ” в областта на промишленото строителство, енергийното строителство, инженерната инфраструктура, петролната и химическата промишленост.

“Готов съм за старта на сезона”, сподели Василев. “Преди началото на сезона наблегнах повече на физическата подготовка. Направихме и няколко теста преди първото състезание и чакаме старта в събота”, добави той.

Отборът на “КА-2 Рейсинг Тийм”, който завоюва титлата при тимовете през миналата година ще бъде представен от шестима пилоти в бургаското състезание. В серия “Спорт” отборът ще бъде представен от Александър Димитров (Honda Civic), серия “Туринг” – петкратният шампион Иван Влъчков (Honda Civic), победителят на “Писта София” през 2020 – Кольо Карастоянов (Honda Civic). В клас “Макси” – Константин Маршавелов, Камен Василев и Венцислав Станев, като и тримата са с автомобил Mitsubishi Lancer Evo X. Венцислав Станев ще направи дебюта си в серия “Макси”, след две спечелени титли в Eneos Cup.

Състезателният уикенд ще стартира в събота от 13:00ч с квалификациите за място, а състезанията в неделя започват от 10:00ч.