неделя , 19 септември 2021
Най - четени новини
“Горска теменужка” с отлично представяне във феста „Красив роман е любовта”
Снимка : facebook

“Горска теменужка” с отлично представяне във феста „Красив роман е любовта”

Културната проява се провежда за осма поредна година във Велинград

Пещера- Велинград. ВГ “Горска теменужка” при общинската организация на хора с увреждания с ръководител Рашко Тилев се представи отлично в Национален фестивал на старата градска песен „Красив роман е любовта” . Кметът Д-р Костадин Коев  отправи  поздрав към участниците и гостите. Като домакини, ГСГП „Вела” откриха фестивала.

Снимка : facebook

Жури в състав Стефан Сестримски –председател и Ира Байрактарова оценяваха вокалните способности на всички участници във форума.

Националният фестивал на старата градска песен „Красив роман е любовта” се организира от Народно читалище „В.Левски-1904”, Велинград със съдействието на община Велинград и се проведе на 12 юни. Провежда се в Зала №1 на читалището. Целта на музикалния форум е да даде възможност за изява на певчески групи за стари градски песни от страната и да възроди градската песенна традиция. Желанието е и да достави удоволствие на ценителите на песента.

Снимка : facebook

Фестивалът е с конкурсен характер и се провежда в рамките на един ден. Изпълнителите се оценяват от жури, съставено от 3-ма  професионалисти.