петък , 17 септември 2021
Най - четени новини
ФК Спартак Пещера 2021 се завръща на картата
Снимка : iStock

ФК Спартак Пещера 2021 се завръща на картата

Клуб с аналогично име в този град функционираше до преди няколко години

Пещера. Пещерският мъжки футбол се завръща на картата на пазарджишка област. Това се случва след две годишна пауза. В родопското градче е създаден нов ФК Спартак Пещера 2021, като негови основатели са пещерски любители на футбола. Клуб с аналогично име в този град функционираше до преди няколко години, след което си върна старото име Свобода.

За президент на Спартак Общото събрание е избрало Иван Карамитрев. Освен него в Управителния съвет попадат Стефан Харизанов и Денис Кърджалиев.
През сезон 2021/2022 отборът ще започне участие от най-ниското ниво на организиран футбол в областта – “Б” РФГ, а целта пред отбора е налагане на местни кадри и спечелване на 1-то място през състезателната 2021/2022 г.

Очакванията са под знамената на ФК Спартак да играят всички най-добри футболисти на Пещера, които до края на миналия сезон бяха пръснати по отборите в “А” и “Б” РФГ – Пазарджик.

Другият местен тим – ФК Свобода ще продължи да развива детско-юношески футбол, като двата клуба ще си поделят градския стадион в Пещера.

 

Източник : / https://www.marica.bg