понеделник , 27 септември 2021
Най - четени новини
Източник: GettyImages/Guliver
Facebook скоро ще пусне собствен тъмен режим

Facebook скоро ще пусне собствен тъмен режим

Facebook скоро ще се присъедини към все по-големия брой приложения и услуги, които предлагат собствен тъмен интерфейс. Режимът се разработва от доста време и според информация на TechRadar е почти готов.

Тъмният режим ще замени познатият ярък и бял интерфейс на Facebook, като ще се предлага както за мобилните приложения на социалната мрежа, така и за сайта ѝ, който се използва през компютър. Интерфейсът ще се активира по желание от потребителите.

Има доста разнопосочен дебат за ползите на тъмните режими. Според едната страна на дискусията, те помагат за по-качествен сън, както и намаляват консумацията на батерията за устройства с OLED дисплеи. Първото е обект на спорове между учените, но второто е вярно.

Тъмният режим вече се активира поетапно за потребителите. Когато той е наличен, даденият потребител ще получи известие в профила си за това.

Но винаги има и нетърпеливи. Чрез помощта на браузъра Google Chrome, тъмният режим може да се активира веднага. Това става чрез инсталиране на най-актуалната версия на браузъра и след това въвеждане на следния текст в полето за адреси на Chrome:

chrome://flags/#enable-force-dark

Ще се отвори екран, от който трябва да се избере първото падащо меню и да се активира опцията Enabled. Ще трябва браузърът да се рестартира и така всички сайтове, които вече имат тъмен режим, ще работят само в него. В това число попада и Facebook. За деактивиране на опцията, се отива пак в същото меню и се променя опцията на Default.

За мобилните приложения все още няма начин да се “форсира” тъмният режим. Работи единствено същият трик с браузъра Chrome, но това означава да не се използва мобилното приложение.

За сега Facebook не е давала срок за пускането на функцията Компанията предпочита да действа поетапно, като вероятно изчаква функцията да е готова и за мобилните приложения преди да я обяви като достъпна официално.

Източник : / https://www.vesti.bg