неделя , 19 септември 2021
Най - четени новини
Децата от ЦПЛР- ОДК в Пещера засадиха вечнозелени магнолии

Децата от ЦПЛР- ОДК в Пещера засадиха вечнозелени магнолии

Пещера. Деца със специални образователни потребности от “Център за подкрепа на личностно развитие – Общински детски комплекс / ЦПЛР- ОДК /Пещера взеха участие в акция по засаждане на вечнозелени магнолии Грандифлора на крепостта “Перистера”. Със съдействието на служители от Общинска администрация подрастващите пещерчета обогатиха своите знания и умения за опазване на зеленото богатство. Учениците изразиха готовност да се грижат за растенията и занапред.

Мероприятието е част от проектна дейност свързана с получено финансиране в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда 2021“ и обявения от МОСВ и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам“.

Peshteraprim припомня, че на 12 март 2021 година стана известно, че трийсет и шест проекта на общини, кметства, училища, ОДК и детски градини от Пазарджишка област получават финансиране п проекта. Ръководството на ЦПЛР- ОДК Пещера предвижда провеждане на арт – терапевтични дейности, последвани от изложба в Центъра.

“Възпитаниците ни ще вземат участие в приготвяне на здравословна храна сред природата, планирани са още дейности заложени в програмата на проекта”, каза Руса Каврошилова- директор на институцията. Тя допълни, че до всяко дете със специални образователни потребности е имало дете от направление “Изкуства”, което е помагало за засаждането на дръвчетата.

“Момчетата и момичетата ни избраха единствената вечнозелена магнолия заради невероятното съчетание на красиви цветове и неповторим аромат. Тяхната мечта е красивата корона на Грандифлора да радва посетителите на историческото място през цялата година и да носи наслада заради прекрасните си големи цветове и аромат.”, допълни Каврошилова.

Спечелената сума е в размер 4 722.00 лв. Част от средствата ще се използват за закупуване на интерактивен дисплей, необходим за функционирането на ресурсен кабинет.