четвъртък , 16 септември 2021
Най - четени новини
Деца се веселиха в парка в Ракитово
Снимка : facebook

Деца се веселиха в парка в Ракитово

Ракитово.Деца от различни възрасти се веселиха и състезаваха в парка в  Ракитово. Празникът, посветен на Деня на детето – Първи юни, се проведе по-късно заради лошото време тогава, а негови инициатори станаха Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Ракитово, Образцово народно читалище „Будилник-1898″ и Сдружение за народни танци “Силивряк“ с ръководител Светлана Стоева.

Малки и големи деца се надиграваха в скачане в чувал, скачане на въже и дърпане на въже, както и показваха талант в рисуване на стативи и платна. Най-добрите рисунки ще бъдат изложени във витрината до сградата на ДГС – гр. Ракитово, съобщиха организаторите. За да запечатат днешния незабравим празник във фотоснимка – с костюм и маска на приказни герои, се бяха погрижили от Образцово народно читалище „Будилник-1898″, които бяха подготвили трон, замък и костюми на героите, а децата бързаха да се преоблекат и да се претворят в образите на своя любим герой.

За всички малки и големи палавници, които се веселиха в парка, имаше грамоти, а от Общината получиха и по един вкусен сладолед, а зам.-кметът Цанко Молов ги поздрави от името на кмета на Община Ракитово Костадин Холянов.