18 октомври 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Световен ден на селскостопанските животни

kravi
В Еврокомисията вече ще има ресор, посветен както на здравеопазването, така и на хуманното отношение към животните.

Хайнрих Цимерман, немски писател и издател на списанието "Mensch und Hund"/"Човек и куче", организира първия Световен ден на животните на 24-ти март 1925 г. в Берлин и променя датата на 4-ти октомври за първи път през 1929 г. Първоначално той намира последователи само в Германия, Австрия, Швейцария и Чехословакия. Всяка година Цимерман работил неуморно за разпространението на Световния ден на животните. Накрая, през май 1931 г., по време на конгрес на световните организации за защита на животни във Флоренция, неговото предложение да направи 4-ти октомври Световен ден на животните, се приема единодушно. Избрана е именно тази дата, тъй като това е денят, в който се почита Свети Франциск Асизки, покровител на екологията, включително на животните. Франциск от Асизи (1181-1226 г.) е основателят на Католическия Францискански орден.

Над 80 милиарда животни са убивани всяка година за човешка консумация, сочат данни на ООН.

За да се повиши информираността за методите за тяхното отглеждане и третиране по инициатива на американска организация за права на животните през 1983 г. бива отбелязан за първи път Световният ден на селскостопанските животни.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!