18 октомври 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Безплатни прегледи за превенция на рак на кожата в МБАЛ-Пазарджик

lekar kozha pregled

Пазарджик. Безплатни прегледи за превенция на рак на кожата ще се проведат на 4 юли в Кожно отделение на МБАЛ-Пазарджик. Глобалната кампания на LA ROCHE-POSAY ще премине под надслов “СПАСЕТЕ КОЖАТА СИ / SAVE YOUR SKIN” и в нея се включват дерматолози от страната и чужбина. Целта е да се подчертае важността на редовните профилактични прегледи при дерматолог, тъй като повече от 90% от случаите на кожен рак са лечими, ако бъдат открити в начален стадий, както и да се запознае всеки, който желае, с начините, по които може сам да участва в превенцията на рака на кожата.

Безплатните консултации ще се извършват от д-р Ива Петкова на 4 юли от 8 до 13 ч. в Кожно отделение на болницата. Телефон за предварително записване на час за преглед:0887 444 464
„Ранната диагностика на меланома е много важна“, подчертава д-р Ива Петкова. Родителите трябва да знаят, че бенките при децата могат да се появят по всяко време и е необходимо да се преглеждат редовно, и при най-малките промени да се потърси лекарска помощ. Дерматолозите са категорични относно важността на редовните профилактични прегледи на бенките при специалист. Ранно поставената диагноза води до навременно лечение и спасява живот. Бъдете отговорни!
Ракът на кожата е един от най-често срещаните видове рак. По данни на СЗО всяка година в световен мащаб се диагностицират над 132 000 нови пациенти с меланом и над 1,2 милиона с немеланомен рак на кожата. Предпазването от вредните слънчеви лъчи е ключово за запазването на кожата здрава и красива – доказано е, че 86% от меланомите и 90% от немеланомните ракови образувания са причинени от излагането на слънце.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!