30 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Норвежец е №1 в преследването, Владо Илиев е 27-ми

vladimir iliev

Норвежецът Стурла Холм Легрейд спечели преследването на 12.5 километра от Световната купа по биатлон в германския зимен център Оберхоф. Легрейд финишира за 36:01.8 минути, с което постигна четвърта победа за сезона и в кариерата си. Той потегли трети след вчерашния спринт на 10 километра, но допусна само две грешки в четирите си стрелби и това се оказа решаващо за успеха.

Тройката допълниха още двама норвежци. Стартиралият пети Йоханес Дале завърши втори на 15.6 секунди също с три грешки, а Тарей Бьо, който вчера беше втори, днес се класира трети на 25.4 секунди, след като направи и трите си пропуска в последната четвърта стрелба от положения прав и това го лиши от победата.
Спечелилият спринта вчера носител на Кристалния глобус за последните два сезона Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) днес допусна цели седем грешки и остана осми на 46.1 секунди.

Единственият български представител Владимир Илиев записа най-доброто си класиране за сезона. Той финишира 27-и на 2:24.4 минути след три пропуска при стрелбата, като прогресира с 11 места в сравнение със спринта в петък.

В класирането за Световната купа след 11 старта продължава да води Тингес Бьо с 522 точки, пред Легрейд с 481 точки, Дале с 434 точки точки и други. Владимир Илиев е 50-и с 29 точки, а Димитър Герджиков е 73-и с 2 точки.

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!