18 октомври 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Програмата „Детско полицейско управление“ стартира за първи път в НУ „Михаил Каролиди“

polic akademia - mihail karolidi..

Пещера. За първи път в НУ „Михаил Каролиди“ стартира програмата „Детско полицейско управление“. Официални гости на събитието бяха областният координатор на ДПУ ст. инсп. Мария Панайотова, началникът на Районно управление на МВР ст. инсп. Христо Георгиев, Илияна Петрова – старши експерт за обучението в начален етап в РУО Пазарджик, Албена Димитрова – старши експерт по ОСО в РУО Пазарджик, началник група ОП ст. инспектор Тодор Тодоров, инспектор ДПС Георги Якофов, инсп. Пътен контрол Тодор Мавродиев, Силвия Връбчева – началник отдел „Образование, култура, социални и младежки дейности“и Диана Балканджиева – гл. експерт „Образование“ в Общинска администрация Пещера, Екатерина Семерджиева – председател на Обществен съвет при НУ „Михаил Каролиди“.

В двугодишния проект ще участват учениците от 3.а клас под ръководството на служителя от РУ Пещера – инспектор Иван Христев и класният ръководител Таня Налбантска.
Началникът на РУ ст. инсп. Христо Георгиев и директорът на НУ „Михаил Каролиди“ Нина Якофова подписаха двустранно споразумение за сътрудничество.
Новите доброволци бяха поздравени от ст. инсп. Мария Панайотова. Участниците в ДПУ положиха клетва и обещаха да спазват Етичния кодекс в Детското полицейско управление – да уважават и защитават хората, да познават и спазват законите и да не се примиряват с нарушенията, да се грижат за своята безопасност и тази на другите, да носят отговорност за своите постъпки, да овладяват гнева и страха си, да бъдат вежливи и добронамерени, да познават своите права и задължения, да отстояват правата си без да засягат правата на другите, да не отминават зов за помощ и да бъдат готови да помагат на хора в беда, да допринасят за приятелството и партньорството в детския полицейски екип, да вярват в себе си и никога да не се предават.
Cъбитиeтo зaвъpши c мyзиĸaлeн пoздpaв oт второкласничките в училище.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!