19 септември 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Излиза от печат нова книга на Симеон Ботев

simeon botev

Пещера. Излиза от печат новата книга на Симеон Ботев озаглавена „Неизбежният наследник“. Издател на четивото е ИК „Жанет 45“. Новината оповести Симеон от страницата си в социалната мрежа.

„Книгата е своеобразен и неръкотворен паметник, първо на моите баща и дядо, после на всички хора обитавали България през нейния ХХ век. Опитах се да ги увековеча така, както ги помня, защото никога вече не ще се върнат сред нас, нито те, нито стоте години на миналото ни столетие. Героите завинаги ще останат запечатани в историите, както насекомите с хилядолетия се запазват в кехлибара, техните капсули на времето.“, отправя посланието към читателите си авторът.
„Симеоновден, а аз имам празник. Какъв по-удачен повод за представяне…
Нека почна с благодарностите. Не изискват кой знае какво, но показват добро възпитание.
Благодаря първо на себе си, че написах тази книга, което ако не бях сторил, да речем, че обезсмислях по-нататъшните благодарности.
Благодаря на госпожа Божана Апостолова за нейната постоянна и тъй важна подкрепа, както за мен, така и за българската литература като цяло.
Благодаря на Manol Peykov за неговата сърцатост, приветливост и усмивка, с тях той прави всичко с невероятна лекота и е вездесъщ с присъствието си.
На Краси Lozanov благодаря за безкомпромосността и приятелството, както и за хирургичната точност в материята на литературните текстове.
Благодаря и на моя редактор Antonia Apostolova, за лекотата и колкото и клиширано да звучи, за професионализма, и усета за литературното, като човек познаващ техните дълбини.
Благодаря за стряскащата око и въображение корица на книгата, на художника Христо Гочев, който винаги съумява да проникне с въображението си в материята на литературната творба.
Благодарност и на Поета Yordan Velchev, първи мой редактор, който ме научи как да гледам в подгъва на историите така, че конеца на литературната фикция да хармонира и да не личи.
Благодаря на целия невероятен екип на Жанет 45, тим мечта, които от първия ден ме приеха сърдечно в семейството, на Зоре Христозова, Гери, Ивето и Яна и останалите.
Благодаря и на фотографа и приятел Sever Alibazov за чудесната снимка на корицата
Благодаря предварително и на онези, които ще се превърнат в читатели на книгата, защото всяка творба трябва да живее именно в такава среда.“
Симеон Ботев благодари и на всички онези хора, описани в сборника с разкази „Неизбежният наследник“, „едни живи, други не, които с живота си ме вдъхновиха да го напиша.“

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!