19 септември 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В Пещера се проведе встъпителна пресконференция по Проект „Повишаване на енергийната ефективност на Община Пещера, чрез подмяна на уличното осветление със светодиодно (LED)“

led osvetlenie

Пещера. Проектът се реализира в изпълнение на договор за безвъзмездна финансова помощ № МЕ-С4.I3-27 с Министерство на енергетиката за изпълнение на проект № BG-RRP-4.025-0030 „Повишаване на енергийната ефективност на Община Пещера, чрез подмяна на уличното осветление със светодиодно (LED)“ по процедура BG-RRP-4.025 – Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление – Покана 1 по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Снимка : peshteraprim

На 18.08.2023г. кметът на Община Пещера Йордан Младенов подписа договор за безвъзмездна финансова помощ с Министерство на енергетиката за изпълнение на проект „Повишаване на енергийната ефективност на Община Пещера, чрез подмяна на уличното осветление със светодиодно (LED)“.

Проектът се финансира от Механизма за възстановяване и устойчивост, Инвестиция „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“ в изпълнение на  Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България.

Общият размер на допустимите за финансиране разходи е 590 711,12лв., от които:

Финансиране чрез Плана за възстановяване и устойчивост е в размер на 493 889,69 лв.

Национално съфинансиране – 96 821,43 лв.

Срокът за изпълнение e 18 месеца.

Снимка : peshteraprim

 

 

„Основната цел на проекта е повишаване енергийната ефективност, чрез технологично обновление и модернизиране на системите за външно изкуствено осветление, собственост на Община Пещера, и подобряване условията на живот на гражданите.“, каза Йордан Младенов.

Той уточни, че дейностите по проекта предвиждат демонтиране на 1 177 бр. стари осветителни тела и монтиране на 1256 бр. нови LED осветителни тела, разположени на територия на Пещера, част от които с независимо електрозахранване от възобновяеми енергийни източници, което ще намали емисиите на парникови газове и ще подобри значително климата.

Снимка : peshteraprim

Стана ясно, че предстои доставка и монтаж на Система за управление и мониторинг на уличното LED осветление, която дава възможност за онлайн информация в реално време за параметрите на системата за улично осветление, включително измерване и контрол на консумацията на електрическа енергия и взимане на правилни управленски решения за контролиране на енергопотреблението.

„Реализацията на проекта ще подобрява общинската инфраструктура, осигурява комфортна светлинна среда за жителите и гостите на града и повишава безопасността на движение по улиците.“, категоричен е градоначалника.

Снимка : peshteraprim

С изпълнението на проекта ще се изгради нова система за улично осветление, отговарящо на изискванията на Европейските норми, което ще доведе до намаляване разходите на Община Пещера за електроенергия.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!