08 септември 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков12:54, 8 юли 20241min

Криминална хроника

police

Пазарджик. Само намесата на случайно преминаващ полицейски служител е предовтратила по-тежки последици. Случката се разиграла снощи на един от булевардите в областния град. Възникнало спречкване между 47-годишен пазарджиклия и негов 55-годишен съгражданин. Напрежението бързо ескалирало и тогава по-младият извадил нож и заплашил своя опонент. По същото време наблизо приминавал служител от РУ-Пазарджик, който не бил на работа. Полицаят реагирал незабавно, опитал да разтърве каращите се и неутрализирал нападателя с ножа до идването на колегите му от РУ-Пазарджик. Оказало се, че почерпеният с алкохол скандалджия е криминално проявен, стар познайник на органите на реда. Задържан е за срок от 24 часа в ареста на полицейското управление на областния град. По случая се води бързо производство.

Септември. Извършител на грабеж е задържан в резултат на предприети действия от служители на РУ-Септември. В края на миналата седмица в полицейското управление в гр.Септември се получил сигнал от крупие в местна игрална зала. Младият мъж съобщил, че клиент на казиното го заплашил с физическо насилие ако не му върне заложената и изиграна от него сума от 50 лева. Крупието дал сумата на грабителя и той избягал ог залата. Екипи на РУ-Септември незабавно пристигнали на мястото и предпрпиели издирвателни действия. Скоро установили самоличността на извършителя, който се оказал 39-годишен септемвриец. Той е задържан за срок от 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

Оборище. Сигнал за възникналия инцидент е получен снощи в РСПБЗН-Панагюрище. По първоначално получените данни огън е лумнал в житни посеви, намиращи се в местността „Пресвета Неделя“. Към мястото е насочен противопожарен автомобил с дежурната смяна огнеборци. Пристигайки огнеборците подпомогнати от земеделски производители с трактор и плуг предприели дейстия за гасене и ограничаване на пожара. След няколко часа той бил напълно потушен. В резултат на инцидента са изгорели около 12 декара зърнени култури, чиито собственик е 33-годишен жител на Панагюрище. На мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Панагюрище. В хода на разследването органите на реда подпомогнати от пожарникари установили, че огънят е тръгнал от неизправност при боравeнe с косачка в съседен блок. Неин собственик е 58-годишен мъж от панагюрското село Попинци. Щетите нанесени на земеделския стопанин са в процес на изясняване, води се досъдебно производство.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!