13 юли 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков12:04, 5 юли 20241min

Одобрен за финансиране е проект за повишаване на енергийната ефективност на уличното осветление в Радилово и К. Димитриево

obshtina Peshtera

Пещера. Одобрен за финансиране е проекта на Община Пещера за повишаване на енергийната ефективност на уличното осветление в селата Радилово и Капитан Димитриево, по процедура „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“ от Националния план за възстановяване и устойчивост  на Република България.

Община Пещера разработи проекта в контекста на възможностите за отговор на климатичната криза, за намаляване разходите за енергия, за създаване на работни места, за подобряване качеството на въздуха, за намаляване емисиите на парникови газове и повишаване качеството на живот на гражданите.

Проектът е на стойност 708 652,54 лв. и предвижда в рамките на една година да се подмени уличното и парково осветление в двете села със светодиодно (LED), както и изграждане на  система за автоматизирано управление и мониторинг на осветлението.

Основните цели на проекта са да се подобрят условията на живот на населението и да се намали потреблението на енергия, чрез технологично обновление и модернизиране на системите за външно изкуствено осветление, собственост на Община Пещера.

С реализацията на проекта ще се осигури безопасна и комфортна светлинна среда през тъмната част на денонощието за местните жители и посетители на населените места. Това не само ще подобри качеството на живот, но и ще повиши безопасността на движение по улиците.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!