13 юли 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

„Споделени светове“ за пещерци в градската художествена галерия

izlozhba nikolina klimukova...

Пещера. В ХГ „проф. В. Стайков“ е открита за посещение изложбата „Споделени светове“ на художничките Николинка Климукова и Ивон Кючукова. От изложените в залата картини струи оригинално творческо въображение, сила на топли цветове и смел композиционен замах.

Снимка : peshteraprim

Изложбата показва приемствеността, но и противоречията между поколенията, видимите и невидими нишки между майка и дъщеря- нишка, която никой не може да разплете. Рисунките и посланията са многозначни, тълкованията са отворени. Едновременно с това личи изградения личен почерк на всеки един от авторите.

Снимка : peshteraprim

Изложбата е поглед към съвременната културна ситуация през две гледни точки на различни поколения художници, имащи общ семеен статус.

Снимка : peshteraprim

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!