13 юли 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Щрихи от миналото на Пазарджик в специална изложба

pazardzhik

Пазарджик. В Регионалния исторически музей в Пазарджик се открива изложбата „Градски бит“, която представя миналото на града от Освобождението на България до промените през 1944 година.

Този период от новата ни история е представен чрез снимки, документи, илюстративни табла и вещи, включени са също гоблен и картини на пазарджишки художници.

Изложбата запознава посетителите с личности със значима роля в обществено-политическия, стопански и културен живот на Пазарджик – кметове, юристи, лекари, хора на науката и изкуството, представители на духовенството, занаятчии и търговци. Показани са интериор на градско жилище от 30-те – 40-те години на ХХ век и облекло от същия период.

Експонатите са от фондовете на отделите „Нова история“ и „Етнография“ на Историческия музей в Пазарджик. Изложбата ще остане в музея до 2 септември 2024 г.

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!