18 октомври 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Три атрактивни специалности за обучение предлага ПГХВТ „Атанас Ченгелев“

pghvt at chengelev

Пещера. През следващия месец започва кампанията за набиране на ученици за обучение по три специалности в ПГХВТ „Атанас Ченгелев“ в Пещера. Три са счециалностите, които предлага за новата учебна година училището – „Биотехнология“, „Готварство“ и „Електронна търговия“. Всяка една от тези специалности дава широко поле за изява на учениците непосредствено след завършването на средното им образование.

 

В специлност „Биотехнология“ се прилага методът на дуалното обучение, като учениците имат възможност да практикуват усвоените знания в „Биовет“ АД, а също така и да получават трудово възнаграждение по време на практиката си. Учениците, които желаят да продължат образованието си във ВУЗ по същата специалност ще получат стипендия за времето на следването си от „Биовет“АД с възможност да се върнат и работят в предприятието.

Снимка : архив Източник : peshteraprim
„Готварство“ е търсена специалност, която предлага реализация в престижни заведения за обществено хранене в цялата страна и чужбина, а също така и практикуване през летния сезон. Специалността също предлага дуално обучение.
Снимка : архив
Източник : peshteraprim
„Електронна търговия“ подпомага желаещите да се реализират в тази област, като изучават основни езици за програмиране на приложения.
Снимка : архив Източник : peshteraprim
Всяка от специалностите е с петгодишна продължителност и освен основните предмети в образователния план дава разширено изучаване на английски или друг чуждестранен език.
От осми до десети юли ще тече прием а документи за желаещи да постъпят на обучение в ПГХВТ „Атанас Ченгелев“ в гр. Пещера.
Обявяването на приетите ученици от първо класиране ще бъде извършено до 12 юли 2024 г., съобщи директорът на учебното заведение Славия Златанова. Записването на приетите ученици от първи етап на класиране ще се извърши в периода от 15 до 17 юли, а до 19 юли ще бъде обявен и списъкът с приетите от втори етап на класиране.
Те ще могат да се запишат за обучение в школото от 22 до 24 юли. В случай, че има свободни места ще бъде извършено и трето класиране до 30 юли. Записване на приетите ученици на трети етап на класиране е предвидено от 31 юли – 01 август 2024 г.
Обявяване на записалите се ученици и броя на незаетите места след трети етап на класиране ще бъде извършено до 2 август 2024 г.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!