16 септември 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков8:05, 3 юни 20241min

Метеорологична прогноза

duzhd

Днес, 3 юни е обявен оранжев код за гръмотевични бури и градушки в Монтана, Враца, Плевен и Ловеч. На места се очаква количеството на валежите да достигне 50 литра на квадратен метър.

Жълт код е обявен за областите Видин, София – област, Пловдив, Габрово, Велико Търново, Пазарджик и Стара Загора.

Днес се очакват интензивни валежи в почти цяла Югозападна България, включително в столицата, както и в част от северните области.

Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в западната половина на страната. В Западна и Централна Северна България има условия за значителни валежи, гръмотевични бури и градушки.

Температурите ще останат високи. Преобладаващите максимални ще са между 30° и 35°.

Над планините около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На повече места в масивите в западната половина на страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, на отделни места там явленията ще са интензивни.  Максималната температура на височина 1 200 метра ще бъде около 24°, на 2 000 метра – около 16°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Вероятността за валежи е много малка. Максималните температури ще са 26°-30°. Температурата на морската вода е 17°-23°.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!