18 юни 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Поклонихме се пред делото на Осман Ефенди

osman efendi pametnik

Пещера. Пещера се поклони пред Осман Ефенди.

Снимка : peshteraprim

Пред паметната плоча се събраха местни жители и гости на града. За да почетат делото и живота на видния пещерец спасил града от тежка драма, на поклонението организирано от Община Пещера пристигнаха кметът Йордан Младенов, Васил Филев- председател на местния парламент, представители на политически сили, кандидати за народни представители, общественици и граждани.

Снимка : peshteraprim

Слово за живота и делото на бележитият пещерец произнесе Гълъбина Карамитрева- зам.-кмет на Община Пещера.

Тя припомни колко голяма е заслугата  на Осман Ефенди за спасяването на около 700 жени, деца и старци от Батак, останали живи след въстанието, както и факта, че осиновява едно баташко момиче, останало сирак по време на тези драматични дни на 1876 г,

Снимка : peshteraprim

„Повдигайки завесата на живота и делата на Осман Ефенди справедливо ще бъде да  го посочим и приобщим към онези личности след Освобождението, които с гордост наричаме  строители на нова България.“, допълни Карамитрева.

Снимка : peshteraprim

Присъстващите сведоха глава пред делото на именитият ни съгражданин и поднесоха венци и цветя пред паметната плоча на Спасителят на Пещера.

Снимка : peshteraprim

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!